Dt. set. 22nd, 2020

CGT

ALT CAMP CONCA DE BARBERÀ SINDICAT D'ACTIVITATS DIVERSES

Acord entre Nissan i els sindicats pel tancament de les plantes de Catalunya

2 min read

Vilaweb

Uns 2.500 treballadors directes seran acomiadats

La direcció i els sindicats de Nissan han arribat avui a un principi d’acord per al tancament de les plantes de la Zona Franca de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca, que suposarà un ERO i l’acomiadament de més de 2.525 treballadors. L’acostament entres les dues parts s’ha produït després d’una reunió de més de vint-i-cinc hores que s’ha celebrat de forma telemàtica i amb la mediació del Departament de Treball de la Generalitat. Així mateix, els treballadors han avalat l’acord en una assemblea aquest matí.

Entre d’altres mesures acordades, l’empresa s’ha compromès a no executar cap acomiadament traumàtic i les baixes només seran voluntàries o per prejubilacions fins a finals del 2021. A més, el sindicat ha obtingut millores en les indemnitzacions per al col·lectiu de treballadors d’entre 50 i 54 anys, després d’incloure’ls en el conveni especial de la Seguretat Social. La direcció i els treballadors s’han posat d’acord en allargar el tancament fins a finals del 2021, un any més tard de la data que es va anunciar inicialment, per donar temps per trobar un nou inversor. Com a contrapartida, els sindicats hauran d’abandonar la vaga indefinida i tornar a la feina a finals d’agost. Els treballadors han fet 95 dies de vaga indefinida, centralitzada a Montcada i Reixac, per protestar, primer, per les incerteses de futur, i després per l’anunci de tancament.

A més, treballadors i empresa s’han compromès a col·laborar amb les administracions per afavorir la reindustrialització de les tres plantes i garantir l’ocupació durant els tres primers anys en la hipotètica nova empresa que ocupi els terrenys de Nissan.

Pel que fa a la sortida de la plantilla, s’han establert diferents grups en funció de l’edat. Els nascuts abans del 31 de desembre del 1966 cobraran el 90% del salari fins als 63 anys. A més, els treballadors d’entre 51 i 54 anys podran prejubilar-se amb conveni especial fins als 63 o els 61 anys en diferents percentatges de sou (del 75% fins al 85%). Aquest ha sigut un dels punts de fricció de les reunions, ja que en un inici l’empresa no contemplava abonar-lo.

Pel que fa als més joves, de menys de 50 anys, garantiran una indemnització de 60 dies per any sense límits d’anualitats. Pels que empleats d’aquesta franja d’edat que optin a treballar a la nova empresa, la compensació serà equivalent a 50 dies sense límits d’anualitats i amb una percepció lineal de 750 euros per any d’antiguitat, cosa que deixa un total molt similar a una indemnització de 60 dies, apunten fonts sindicals.


Relacionat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *