Dt. set. 22nd, 2020

CGT

ALT CAMP CONCA DE BARBERÀ SINDICAT D'ACTIVITATS DIVERSES

Solidaritat amb el Gerard de la CGT de Valls i readmissió! Prou repressió a Prespart SA!

2 min read

Vilaweb Per Jordi Martí Font

Solidaritat amb el Gerard de la CGT de Valls! Prou repressió a Prespart SA!

Gerard Güell és secretari general de la CGT de la Conca de Barberà i l’Alt Camp, una territorial de la CGT relativament nova que en els darrers mesos ha fet un creixement espectacular amb lluites guanyades per les treballadores i treballadors dignes de recordar, afegides a les que molta gent de CGT feia a la zona sense estructura territorial fins ara.

Recordem, si no, la victòria obrera a l’empresa Iberboard d’Alcover, després d’una vaga de pràcticament la totalitat de la plantilla, a partir de la qual la direcció va assumir totes les reivindicacions dels treballadors: finalització de l’ERTE l’abonament del 80% de les reduccions de salari durant el procediment; els increments de sou que marcava el conveni i els pagaments a terminis dels endarreriments per la seva no aplicació, alhora que es readmetia el delegat sindical de la CGT i un membre del comitè d’empresa que van ser acomiadats com a «represàlia» mentre es negociava.

O la denúncia davant la Inspecció de Treball de la situació dels treballadors sense papers contractats per l’empresa Apex de Valls que pagava 400 euros en ‘negre’ per 12 horas al dia. La denúncia va permetre als treballadors regularitzar la seva situació i acabar amb la situació de semiesclavatge, en una feina desenvolupada conjuntament per la CGT del’Alt Camp i Conca de Barberà amb la CGT de Baix Camp-Priorat.

O la defensa de la sanitat pública des de la Secció Sindical de la CGT al Pius Hospital; o tantes altres…

Ara, el Gerard ha estat acomiadat de la feina després de patir assetjament continuat a partir de la vaga feminista del 8M. El dia 6 de juliol a les 9 del matí hi ha la conciliació a Tarragona, i és per això que s’ha convocat mitja hora abans per tal de donar-li el suport que mereix. Abans, però, divendres dia 3 a les 14 hores, es farà una concentració davant la seva empresa, Prespart SA (situada al Polígon industrial Foix, s/n de l’Arboç), on Gerard fa feina com a mecànic industrial de manteniment, per tal de fer notar el rebuig a aquesta injustícia. Cal participar en aquestes mobilitzacions per mostrar, als que manen a Prespart SA però a tota la patronal de la zona també, que la unió de les treballadores i treballadors, de la CGT en aquest cas, no es toca, i que cal readmetre a qui s’ha fet fora de forma injusta.

Recordeu venir amb mascareta i mantenir distància de seguretat degut a les precaucions per la COVID-19.


Més

1 thought on “Solidaritat amb el Gerard de la CGT de Valls i readmissió! Prou repressió a Prespart SA!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *