Dv. juny 5th, 2020

CGT

ALT CAMP CONCA DE BARBERÀ SINDICAT D'ACTIVITATS DIVERSES

La Gateta informativa – Pius Hospital

3 min read

NOTA INFORMATIVA SOBRE SANITARIS, HEROIS DESPULLATS DAVANT LA COVID-19

Espanyols ocupin la portada de The New York i se’ls cridi Kamikazes. En això ens han convertit els protocol i guies les direccions dels Hospitals, avalats per inspeccions de treball i Sentències. El resultat de tot això són els 40.000 professionals sanitaris contaminats i 40 morts. El ministeri sanitat en el seu Pla per a la Transició cap a la nova Normalitat del 28 d’Abril ens agraeix i reconeix la nostra aportació, al mateix temps que ens situa al costat de la població de la gent gran, el col·lectiu que més preocupa a la contenció de virus. Tot paraules perquè, els més que necessaris test per fer
proves a treballadors sanitaris, desconeixem on s’estan realitzant, en Pius Hospital de Valls, per descomptat que no.

Ningú desconeix la situació laboral de la Sanitat, que ve patint retallades des del 2008, tant en personal com en salaris, amb privatització i desmantellament del sistema públic. Hem denunciat fins a la sacietat la precarietat existent, no havent-hi una esperança que els governants actuals ho hagin de canviar.

Sabem que a Madrid s’acomiada als treballadors sanitaris que van ser cridats amb urgència per enfrontar-se al virus. Doncs bé, en alguns centres de Tarragona també s’està rescindint contractes a personal eventual en situació d’ILT (incapacitat laboral) pel Coronavirus.

En l’Hospital Pius de Valls no han tingut la sensibilitat d’ampliar les jornades a personal en contractació parcial, mentre d’altra banda s’han pagat hores extres.

El Govern de la Generalitat planteja una paga extra per a personal sanitari, Bombers i Mossos, de 1000 euros bruts; per Sanitaris funcionaris, deixant fora als professionals del SISCAT que suposen el major nombre de treballadors Sanitaris de Catalunya. Treballadors que porten sense
cobrar la paga de DPOs des de 2010, que van patir tot i no ser funcionaris una retallada del 5%.

A l’octubre de 2019 és votada a favor al Parlament una proposta de la CUP d’incloure en els pressupostos una partida destinada a la recuperació d’aquest 5%. Els pressupostos aprovats aquesta setmana per ERC i JXC amb l’abstenció de Podem-Comuns deixen fora aquesta partida. Una cosa que no ens estranya, el comitè directiu de Gestió Pius Hospital de Valls està presidit per l’equip de Govern de l’Ajuntament de Valls (ERC / JXC) ja coneixem la sensibilitat i empatia que tenen cap als treballadors i les seves justes reivindicacions.

Els herois en realitat són mà d’obra barata, que ha estat menyspreada pels nostres governants i que d’ara endavant si no som capaços de prendre consciència i de fer-nos de valer, seguirem nus a més de ferits. Les seqüeles de la crisi del coronavirus ens està passant i passarà factures.

Agraïm la solidaritat, ens emociona el reconeixent de la gent de poble però mes enllà dels aplaudiments necessitem la seva implicació en la defensa de LA SANITAT PÚBLICA.

Salut i rebel·lia!

Secció Sindical CGT Hospital Pius de Valls
Valls a 1 de maig de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *