Lejos de casa, presentació

Ahir vam presentar el llibre Lejos de casa de Chris Patroni, un reflex de la situació de la dona xilena en l’actualitat. Un llibre on es veu reflectida la realitat de la dona inmigrant a Europa, on el gran somni europeu es redueix al racisme, el masclisme i la pobresa.

El debat posterior a la presentació va ser una classe d’Història moderna i actualitat. I és que la millor manera de conèixer la Història i l’actualitat és parlant amb aquells i aquelles que ho van viure o ho viuen, més enllà de llibres i mitjans de comunicació. És per això que en aquesta notícia no podem reflectir els sentiments i vivències que ahir els companys i companyes xilenes, entre ells la Chris, van compartir. I és per aquesta raó que us convidem a participar dels nostres actes i activitats, ja que a més de lluitar per ells i elles, també donem a conèixer la realitat a peu de carrer. I aquesta és una de les característiques més importants del nostre sindicat. En la mesura que podeu participeu amb nosaltres, perquè tots/es nosaltres sabem que els mitjans de comunicació oficials menteixen i manipulen la informació, però tot i així molts i moltes segueixen prenent la seva demagògia com a veritable. Un reflex de la hipocresia col·lectiva moderna.

No només morts i repressió policial quan la gent decideix sortir al carrer, sinó violacions a infants, ús d’acids contra la pell i la cara de la població, tortures, crema de persones vives, supermercats i cases, consum de droga públicament per part de la policia, detensions nocturnes a les cases i un llarg etcètera. Un llarg etcètera on si suma l’última eina i símbol de la política del terror del govern xilè, un jove penjat a la soga a una plaça pública. Els EEUU i la seva política neoliberal de reimplantació de les dictadures llatino americanes del s.XX davant els governs anti imperialistes.

I és que si hi ha alguna cosa que em fa vergonya és parlar i no actuar.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

× Whatsapp
%d bloggers like this: