Dv. juny 5th, 2020

CGT

ALT CAMP CONCA DE BARBERÀ SINDICAT D'ACTIVITATS DIVERSES

Últimes notícies publicades a la web de CGT Catalunya

9 min read

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 17 de novembre.

CGT Catalunya

 • dijous 17 d’octubre de 2019 Aturem la repressió, construïm la llibertat Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT-Catalunya Fa uns dies la sentència del Tribunal Suprem, que a banda de les condemnes també aplana el camí a un enduriment legal de la repressió, va encendre l’espurna. Una espurna que ha pres unes dimensions que ningú s’imaginava. Les manifestacions i les accions de resistència activa al carrer contra les agressions cada vegada més brutals dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional mostren com milers i milers de persones no es conformen en observar, passivament, com es construeix un règim cada vegada més (…) .
 • dimarts 15 d’octubre de 2019 Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya En el context de les protestes d’ahir, 131 persones van ser ateses pel SEM de les quals 24 van ser traslladades a centres hospitalaris, totes per violència policial. Un dels ferits ha perdut un ull per impacte d’una pilota de goma. Un altre nom a afegir a la llarga llista de mutilats. Es va disparar a Via Laietana i a l’Aeroport del Prat munició prohibida a Catalunya, bales de goma, per part de la UIP del Cos Nacional de Policia. Un tipus d’armament que ha produït desenes de mutilats al (…)
 • dimarts 5 de febrer de 2019 Cent anys després, la vaga de La Canadenca ens assenyala el camí Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya Un 5 de febrer de fa cent anys s’iniciava una de les més importants mobilitzacions obreres a territori català. Com a conseqüència de la solidaritat contra l’acom iadament de cinc representants de la CNT a l’empresa elèctrica ‘Riego y Fuerzas del Ebro’, coneguda com ‘La Canadenca’, es declaren en vaga diverses seccions de l’empresa fins afectar-la en la seva totalitat. En poc temps, els i les treballadores d’altres empreses van seguir-ne l’exemple, arribant a (…)
 • divendres 15 de novembre de 2019 CGT davant la situació de les treballadores i treballadors de l’empresa EXPERTUS Des de CGT portem ja massa temps denunciant la situació que viuen les i els treballadors de les empreses subcontractistes, que presten diferents serveis amb les administracions públiques, siguin aquestes municipals, de l’estat o autonòmiques, en diferents llocs de treballs, com manteniment d’edificis, jardineria, recollida viària, neteja o altres. Aquestes persones treballadores es troben en una situació de doble vulnerabilitat, a causa de la precarietat associada a aquesta forma, poc encoberta, (…)
 • dijous 14 de novembre de 2019 Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019) Catalunya 212 (novembre 2019) – EDITORIAL: “…Y que mis hermanos puedan hacer de nuevo el amor y la revolución” – TEMA DEL MES: Què passa a Catalunya? – SINDICAL: Unísono: repressió sindical al telemàrqueting Victòria a la vaga d’Stradivarius Monserveis i l’esclavitud moderna Victòria de la vaga indefinida a Iberboard Perill: espai confinat Notícies sindicals – OPINIÓ: J. Cara Rincón (Afiliat al Sindicat d’Activitats Diverses de Berga): Hores sindicals i alliberats Mireia Bazaga (Advocada i afiliada (…)
 • dimecres 13 de novembre de 2019 Exigim l’EPIF ja! El passat mes de setembre des de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya vam presentar un recurs de reposició contra les bases reguladores i la convocatòria d’ajuts de contractació FI 2020 de la Generalitat de Catalunya, en entendre que el seu redactat establia una durada màxima dels contractes de Personal Investigador en Formació de 3 anys fet que contradiu l’Estatut del Personal Investigador en Formació que contempla que els contractes d’investigadors/es predoctorals poden ser (…)
 • dimecres 13 de novembre de 2019 Manifestació a Barcelona el 17 de novembre: Aturem la Llei Aragonès Aturem la privatització de serveis públics! Defensem uns serveis públics de titularitat, gestió i provisió 100% pública! Aturem la privatització de serveis públics! Defensem uns serveis públics de titularitat, gestió i provisió 100% pública! Diumenge 17 de novembre, 12h. Manifestació a Barcelona des del Departament d’Economia (Rambla Catalunya 19-21) fins a la plaça de Sant Jaume. La Plataforma Aturem la Llei Aragonès volem denunciar la hipocresia i contradicció flagrant del Govern de la Generalitat de Catalunya format per JuntsXCat i ERC. Que per una banda reclama més “Democràcia i Justícia”, i per altra fa tot el (…)
 • dijous 7 de novembre de 2019 Victòria sindical a la vaga indefinida d’Iberboard Aquest migdia s’ha arribat a un preacord al departament de mediació de la Generalitat entre Iberboard i el Comitè de Vaga, que ha estat ratificat per l’Assemblea de Treballadores de la tarda. Des del passat dilluns la vaga indefinida convocada per la CGT tenia completament paralitzada la fàbrica que Iberboard té a Alcover, amb seguiments del 100%. L’empresa, participada pel grup Grífols, es dedica a la fabricació d’embalatges de cartró i plàstic per grans clients del sector de la logística i (…)
 • dilluns 4 de novembre de 2019 Vaga Indefinida a Iberboard a Alcover Des de l’inici de la prestació de serveis per part dels treballadors en Iberboard Mills SL i després d’haver passat per un concurs de creditors, els conflictes laborals amb l’empresa adjudicatària no han cessat. Ja abans de l’adjudicació de la unitat productiva de Abelan Catalana a Iberboard Mill, aquesta empresa pretenia reduir els salaris dels treballadors en gairebé un 20%, proposta que va ser rebutjada per l’assemblea de treballadors de manera taxativa. A partir d’aquí no ha existit pau social (…)
 • dimecres 30 d’octubre de 2019 La CGT Ensenyament Lleida denuncia la presència d’armes de foc durant les visites dels cossos de seguretat a les escoles de Lleida. Un dia qualsevol de la setmana passada en una escola de Lleida, una parella de Mossos d’Esquadra conversen amb infants sobre el risc que suposa navegar per internet si no sabem establir filtres que respongui a uns criteris “ètics”. Aquesta situació sembla donar-se reiteradament des de fa anys dins les aules dels nostres centres educatius amb certa indiferència, si no complicitat i beneplàcit, tant per part del professorat i direccions com de les mateixes famílies i tutors. És un fet que hem (…)
 • dimecres 30 d’octubre de 2019 Campanya Aturem la Invasió Demà dijous 31 acte i roda de premsa L’acte tindrà lloc el dijous 31 d’octubre a les 12h a la sala d’actes de LaFede.cat (Federació d’Organitzacions per a la justícia global) La campanya Aturem la Invasió és una campanya de solidaritat que busca denunciar la invasió que Turquia està duent a terme des del 9 d’octubre sobre el territori del nord i est de Síria. La campanya té l’objectiu de solidaritzar-se amb els pobles de la zona atacada, visibilitzar l’atac i exercir pressió a les institucions, per tal que la pressió internacional aturi (…)
 • dimecres 30 d’octubre de 2019 Atemptar contra la salut dels treballadors és Constitucional Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya Finalment, el Tribunal Constitucional s’ha pronunciat sobre la validesa de poder acomiadar objectivament a treballadors i treballadores que tinguin baixes per malaltia. En efecte, el criminal article 52, apartat D, de l’Estatut dels Treballadors permet acomiadar objectivament si, per exemple, tens una o vàries baixes que sumin 9 dies en un període de dos mesos. Aquest tribunal caduc, classista i restrictiu de drets civils i laborals, considera que el text està ‘prou equilibrat’ perquè exclou (…)
 • dimarts 29 d’octubre de 2019 L’oficina antifrau investiga L’ÀMB L’acurada gestió dels diners per part d’una institució pública és un dels principis que regeixen el procedir de les Administracions. Si més no, hauria de ser així. Però en el cas de la concessió de subvencions sovint s’han fet servir per captar adhesions o pagar favors a determinades associacions o organitzacions. Allò que se’n diu clientelisme. L’ÀMB no és una excepció i així els sindicats UGT (FESP-UGT CATALUNYA) i CCOO (FSC-CCOO CATALUNYA) poden rebre aquest any ajuts econòmics a compte dels pressupostos (…)
 • dissabte 26 d’octubre de 2019 Unisono acomiada al company Isaac El 22 d’octubre de 2019 l’empresa Unísono va acomiadar al company Isaac, delegat sindical des de l’any 2015 i afiliat al Sindicat de Transports i Comunicacions de Barcelona, utilitzant l’article 52D del ET, utilitzant, de manera injusta, un article molt nociu per a la classe treballadora i executant un acomiadament que no és per un altre motiu, que per repressió sindical. Unísono es una empresa dedicada al call center i que compta entre els seus clients Danone, Hola Luz, Leroy Merlin, Nespresso, (…)
 • dissabte 26 d’octubre de 2019 SEAT, condemnada per un delicte contra la salut i seguretat dels treballadors Un exdirectiu de l’empresa és condemnat a 6 mesos de presó i una multa de 2.000 euros a causa d’un accident mortal ocorregut en 2005. El jutjat número 16 penal de Barcelona ha condemnat a l’empresa SEAT per un delicte contra la seguretat i la salut dels treballadors per un accident mortal ocorregut al febrer de 2005 en la factoria de SEAT a Martorell. En aquell accident, un treballador operari logístic de l’àrea de planxisteria, va morir aixafat per uns contenidors que estaven apilats en una plataforma basculant. Aquesta plataforma a penes portava uns dies introduïda en el procés productiu i una fallada en els enclavaments de (…)
 • dissabte 26 d’octubre de 2019 Tinc uns alumnes que lluiten. M’hi afegeixo Article d’Ermengol Gassiot Soc professor. Avui he anat a treballar, a fer classe d’arqueologia. En arribar a la facultat m’he trobat una barricada. L’han aixecat els i les estudiants i, entre elles, m’imagino que també hi havia una part dels meus alumnes. Així, que avui m’he quedat de nou sense poder explicar continguts que crec que són interessants i rellevants per a la formació d’un arqueòleg/a. Haig de dir, no obstant, que trobo lògica la reacció de gran part dels estudiants de la facultat. Formen part d’aquesta generació (…)
 • dimarts 22 d’octubre de 2019 La Tresoreria General de la Seguretat Social a Barcelona es queda sense servei de neteja Secció Sindical de la CGT a la TGSS Nota de premsa sobre la situació de la neteja 16/10/2019 TGSS: Tresoreria General de la Seguretat Social (Afiliació, altes, baixes, cotització i recaptació) INSS: Institut Nacional de la Seguretat Social (prestacions i pensions) OISS: Oficines integrals de la Seguretat Social (TGSS+INSS) Des de la secció sindical de CGT de la TGSS de Barcelona redactem aquesta nota de premsa per a denunciar la situació que s’ha generat en haver-nos quedat sense servei de neteja des del dia 1 d’octubre. El dia (…)
 • dijous 17 d’octubre de 2019 Davant la sentència del judici per l’1 d’octubre, la repressió i la vaga del 18 d’octubre Comunicat CGT Baix Camp-Priorat El passat dilluns 14 d’octubre es feia pública la sentència del Tribunal Suprem contra 12 polítiques i polítics catalans pels fets de setembre i octubre de 2017. En ella es condemna per sedició a les encausades que des de fa més d’un any i mig estan empresonades a penes que van de 9 a 13 anys de presó. Un cop coneguda la sentència constatem que s’ha escrit una nova pàgina en el rearmament repressiu i punitiu de l’estat, ja que obre la porta a tipificar amb el delicte de sedició accions i manifestacions (…)
 • dimecres 16 d’octubre de 2019 Fartes de la repressió a Sabadell Comunicat del Sindicat de Transports i Comunicacions de la CGT de Sabadell Des del sindicat de Transports i Comunicacions de la CGT de Sabadell volem denunciar l’actuació policial i la violència contra els manifestants viscuda ahir, 15 d’octubre, a les mobilitzacions de Sabadell, que es van saldar amb un detingut i més de 20 ferits. Denunciem també la hipocresia del govern de la Generalitat, que envia la policia a detenir i apallissar manifestants amb una violència desfermada. Denunciem la covardia i el cinisme de tots aquells que justifiquen les càrregues contra (…)
 • dimarts 15 d’octubre de 2019 Rebuig del Secretariat Permanent del SA de Terrassa a la sentència El Secretariat Permanent del Sindicat d’Activitat Diverses de la CGT de Terrassa vol manifestar el nostre rebuig absolut a les condemnes de presó emeses aquest 14 d’octubre pel Tribunal Suprem contra nou personalitats polítiques catalanes, una sentència amb unes penes de presó injustes i que representen la continuació de la injustícia de que hagin hagut de patir dos anys presó provisional. Davant d’aquesta situació, no podem deixar d’advertir que, amb el precedent d’aquesta sentencia, en un futur (…)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *