Dv. juny 5th, 2020

CGT

ALT CAMP CONCA DE BARBERÀ SINDICAT D'ACTIVITATS DIVERSES

Renfe cancel·la 707 trens aquest dimecres davant les aturades convocades per CGT

3 min read
Renfe cancel·la 707 trens per les aturades convocades per CGT aquest dimecres.

Renfe ha cancel·lat la circulació de 707 trens aquest dimecres, 31 de juliol, davant les aturades parcials que CGT ha convocat a la companyia ferroviària per a aquesta jornada, que coincideix amb un dels dies clau de mobilitat de viatgers en ocasió de les vacances d’estiu , segons informa Europa Press.

Es tracta del primer dels quatre dies d’aturades parcials als quals CGT crida als treballadors de Renfe, que seran de quatre hores i tindran lloc entre les 12.00 i les 16.00 hores i entre les 20.00 i les 24.00 hores.

Del total de trens cancel·lats per a aquest dimecres, 230 són d’AVE i Llarga Distància, i els 477 restants, de Mitja Distància (regionals), segons es desprèn de la resolució de serveis mínims que el Ministeri de Foment ha fixat davant la convocatòria.

Aquesta carta de serveis essencials garanteix així la circulació de 829 trens d’AVE i Llarga Distància, el 78% del total, i 899 de circulacions de Mitjana Distància, el 65%.

En el cas del servei de Rodalies que Renfe presta a una dotzena de ciutats, entre elles Madrid i Barcelona, ​​els serveis mínims cobreixen la meitat del servei, el 50%, percentatge que s’eleva fins al 75% en el cas de coincidir amb franges de ‘hora punta’. Pel que fa als trens de mercaderies, tenen la circulació garantida el 34% dels habituals.

Foment fixa aquests serveis mínims tant per a la convocatòria d’aquest dimecres com per les altres tres programades pel sindicat, minoritari al comitè d’empresa de Renfe, fixades per als dies 14 i 30 d’agost i l’1 de setembre.

A la seva resolució, el Ministeri atribueix els percentatges de serveis essencials al fet que les aturades es convoquen en un dia “d’excepcional moviment de viatgers”.

“Coincideixen la mobilitat pròpia de dies laborals amb l’operació sortida i retorn de vacances, i amb l’indici del pont del 15 d’agost, afectant, per tant, a tots els tipus de trens”, argumenta Foment.

“De no determinar-se serveis mínims, l’exercici del dret a la vaga originaria un dany superior i innecessari per als ciutadans”, conclou el Ministeri que alerta del col·lapse de les carreteres d’accés a les grans capitals en cas de restringir el servei de Rodalies o el perjudici que es causaria al “excepcional” nombre de viatgers que ha reservat “amb gran antelació” bitllets per a aquestes dates.

Malgrat això, CGT estima que els serveis mínims decretats són “desmesurats” i que generen un “enorme desequilibri entre el dret fonamental de vaga i el dret de la mobilitat”.

Amb la seva convocatòria de vaga, que succeeix a la qual CCOO va dur a terme a l’operadora el passat 15 de juliol, el sindicat reclama un augment de la plantilla de Renfe.

A més, denuncia la “impossibilitat” de complir “l’esperit” de la reducció de la jornada laboral setmanal a 37,54 hores davant la decisió de l’empresa d’aplicar-la diàriament, amb una disminució de 17 minuts del temps de treball, en comptes de forma acumulada, sumant dies lliures.

Font: www.eldiario.es

https://www.eldiario.es/economia/Renfe-miercoles-convocados-CGT-vacaciones_0_925657553.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *